Konkurs “Młody Filmowiec”

W czasie kwarantanny dzieci się nudzą, ale przeważnie to właśnie nuda pobudza kreatywność, aby to sprawdzić przygotowaliśmy konkurs dla dzieci i młodzieży z powiatu świebodzińskiego w wieku 6-18 lat „Młody filmowiec”. Aktorzy, scenarzyści, reżyserzy i operatorzy z pewnością zaczynali naukę zawodu od nagrywania scen ze swojego życia, oglądania filmów, spisywania pomysłów na papierze. Jeśli chcecie poczuć się jak prawdziwy filmowiec to ta zabawa jest właśnie dla Was. Wasze filmy pokażemy na naszym profilu, który na ten czas zamieni się z wirtualny festiwal filmowy, jury zostaną nasi obserwatorzy, a nagrodą dla zwycięzcy będzie Aparat Instax Mini 11.

Jeśli przejdzie Wam przez myśl, że nie macie w domu profesjonalnej kamery ani scenografii, BEZ SPINKI, macie przecież telefon (swój lub rodziców), własny pokój i dużo wyobraźni! Ale… chwila, chwila spinka też będzie potrzebna 🙂 Film musi spełnić określone warunki:

S — tytuł filmu zaczyna się na literę S

P — miejsce akcji dzieje się w miejscu na literę P

I — cecha charakteru głównego bohatera zaczyna się na literę I

N— w filmie musi pojawić się kolor na literę N

K — przedmiot, który bohater trzyma w ręku rozpoczyna się na literę K

A — bohater nazywa się na literę A

Napisz krótki scenariusz, a następnie nakręć swój własny film. Bohaterami filmu mogą być ludzie, lalki, misie, narysowane postacie lub ludziki z lego lub takie, które wykonacie własnoręcznie np. z plasteliny. Akcja może toczyć się w pokoju, w jaskini z koca czy w narysowanym lesie. Wasze pokoje czy mieszkania to nieskończone pole możliwości. O gatunku filmu zdecydujcie sami. Warto pamiętać, jeśli do przygotowania filmów używać legalnych programów do montażu lub muzyki. Zawsze poproś o pomoc osobę dorosłą.

ZASADY KONKURSU:

• Uczestnikiem konkursu mogą być: dzieci i młodzież z powiatu świebodzińskiego w wieku od 6 do 18 lat
  • Praca konkursowa musi spełniać następujące warunki: minimalna długość nagrania to 1 minuta, maksymalna długość nagrania to 5 minut. Praca musi wiązać się z zakresem tematycznym konkursu.
  • Na prace czekamy do 4 grudnia. Ogłoszenie wyników 14 grudnia.
  • Zgłoszenia mogą dokonać wyłącznie prawni opiekunowie dzieci.
  • Prace prosimy przesłać przez WeTransfer (kliknij tu jak nie wiesz jak to zrobić) lub jako link do YouTube na adres: anita@stowarzyszeniespinka.pl
  • Nagroda w konkursie: Aparat Instax Mini 11
  • Ogłoszenie wyników nastąpi drogą internetową

Szczegóły w regulaminie